tiistai 27. toukokuuta 2014

Haastava haaste ja blogisuosituksia

Sain tällaisen 11 asiaa -haasteen Nunulta, johon kuului kauheasti kaikkia osa-alueita. En onnistunut ihan täydellisesti täyttämään haasteen tavoitteita, mutta vähän edes yritin.

11 asiaa minusta, tajunnanvirtaharjoitus:
1. Olen leikannut itse omat hiukseni yli 10 vuoden ajan. Sen näkee tai sitten ei, ei kiinnosta minua. Itse asiassa tällä hetkellä olen malli on todella kiva, hyvä minä!
2. Käytän mahdollisimman ohut- ja joustavapohjaisia kenkiä (ns. barefoot-malleja) nyt jo kolmatta vuotta. Jalkani voivat hyvin, mutta kukkaroni ei (niin vähän materiaalia, niin järkyn kallis hinta). Siirtyminen tavallisiin kenkiin ei enää edes onnistuisi, olen jumissa.
3. Haluaisin koiran. Sitten seuraavassa hetkessä taas en. Kotonamme oli aina koiria, ja vaikka niistä oli paljon iloa, pitkään olin onnellinen koirattomasta aikuiselämästä. Nyt alkaa jo kaipuu vaivaamaan.
4. Nukun aina seinän puolella.
5. Käytän töissä hiirtä pelkästään vasemmalla kädellä, kotona ainoastaan oikealla.
6. Pidän sarkastisesta huumorista. Joskus olen ollut jopa liian ilkeä, pyydän kuitenkin silloin anteeksi.
7. Rakastan viettää aikaa lapsuudenkodissani. Sisaruksiani alkaa siellä jonkin ajan kuluttua ahdistamaan, ja haluavat palata omaan kotiinsa. Minä voisin oikeasti yhä asua äitini kanssa ihan ongelmitta. (Siis käyhän hän toki välillä hermoilleni, mutta niin tekee kuka tahansa, myös nykyinen asuinkumppani.)
8. Toivoisin, että Helsingistä saisi parempaa mustaamakkaraa.
9. En välitä kakuista, mutta rakastan piirakoita.
10. Olen tosi herkkis. Minua alkaa nolottaa, naurattaa, sytyttää ja stressata nopeasti ja pienestä. Toisaalta laannun myös äkkiä. Keksin kärkkäästi uusia suuntia elämälleni, ja lähes yhtä usein jätän ne toteuttamatta (ja teenkin sitten jotain muuta). Oman mieleni tämä kaikki pitää virkeänä, puolisoani se nähtävästi vähän risoo. Vaan saman ailahtelevuuden ansioista olemme ylipäätään tavanneet, joten siitäpähän sai.

Totuus löytyy vessan seinästä.
Haastajalta saamani kysymykset:
1. Jotain, jonka olet oppinut kantapään kautta?
Että ne asiat, joita pelottaa/jännittää/hävettää sanoa ääneen, ovat juuri niitä asioita, jotka on tärkeätä sanoa ääneen (mahdollisimman pian). Silti en aina osaa. Oppia koko elämä.
2. Paras lukemasi kirja? Mahdoton kysymys! Pulkkisen Raja, Hietamiehen Tarhapäivä sekä Tee työtä ja rakasta tulevat viimeisen muutaman kuukauden ajalta ensimmäisenä mieleen. Mahdollisia vastauksia olisi kymmeniä. Vaikka tietenkin voisi vastata jotain oikeasti vavisuttavaa luettavaa, kuten vaikka Man's Search for Meaning. Tai klassikon, kuten Pessi ja Illusia.
3. Mikä sinusta tulee isona? Keskivartalolihava, jos geenejä on uskominen. Monta kokemusta rikkaampi.  Toivottavasti tekemiini valintoihin tyytyväinen. Ainakin ryppyisempi.
4. Mikä sinua motivoi? Jossain haastavassa tai itselleni uudessa asiassa onnistuminen. Myös toisen ihmisen aito innostus ja riemu. Nautinto (auliisti sen myönnän).
5. Suosikkihokemasi? "Why not?" (Ei ehkä suosikkini, mutta useimmin käytetty. Tällä vastaan usein puolisolleni. Hänestä se on turhauttavaa, sanoisi nainen nyt vaan suoraan kyllä vai ei.)
6. Paras kauneusvinkkisi? Nuku niin paljon kuin voit. Hikoile kunnolla ainakin kerran viikossa. Jos janottaa, juo vettä. Ensimmäistä en aina itse noudata, muita kyllä.
7. Onnellinen paikkasi? Happy place, paikka jonka ajattelu tuo hymyn huulillesi? Jos yksi on valittava, niin tanssiluokka, josta näkyy auringonlasku meren ylle. Käyn siellä kerran viikossa ja aina jälkikäteen rakastan elämää vähän enemmän kuin ennen.
8. Pidätkö työstäsi? En. En inhoakaan. Mutta useimmiten en kyllä pidä. Mielummin tekisin päivilläni jotain muuta. Aika usein teenkin. Esim. tätä tein hetken yhtenä päivänä (salaa). Toisaalta olen ailahtelevainen sielu, ja juuri tänään siellä oli aika kivaa.
9. Mieluisin matkakohteesi? Joku paikka, jossa en ole vielä käynyt. Siellä saisi olla kaunista luontoa, mutta silti kävelymatkan päässä hyvää ruokaa halvalla ja hassunnäköisiä mukavia ihmisiä kaduilla. Onneksi olen sellaisissa käynytkin, mutta toivottavasti löytyy vielä uusia. Ehkä kesällä taas!
10. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla. Impulsiivinen, herkkä, toiveikas, sinnikäs, nälkäinen.
11. Mihin kysymykseen/mieltäsi askarruttavaan asiaan haluaisit elämäsi aikana vastauksen? Mistä työtä saisin sekä tyydytystä, inspiraatiota että toimeentulon? Muitakin kysymyksiä on, mutta niihin vastauksen löytäminen ei itse asiassa ole kovinkaan tärkeää. Useimmiten koen tärkeimmäksi sen, että edes kysyn: ihmettelen, kyseenalaistan.

Lisäksi bonuskysymys Mä en ole koskaan -pelin hengessä: Minä en ole koskaan .. kokeillut tupakanpolttoa, henkostakaan. Enkä kokeile.

Huh. Tässähän on kova homma.

Eeva Kilpi sen tiesi.
Sitten kysymykseni seuraavalle uhrille:
Tämä oli ylitsepääsemättömän vaikeaa. En keksinyt mitään, enkä varsinkaan kehdannut alkaa haastelemaan ketään ympäri blogimaailmaa (tarkoitus oli haastaa alle 200 lukijan blogeja, mistä sen tietää??!) - en selvästikään tunne oloani vielä kovin kotoisaksi näissä virtuaaliympyröissä.

Koska jutun juju lienee kuitenkin lukusuositusten jakaminen, teen sen! En välittänyt lukijamäärärajoista, enkä vieläkään tiedä, mistä sen näkee. Alla siis seuraa, suosittelen lämpimästi!

Ylityspaikka - rauhallista pohdintaa elämästä, ja siitä, miten vähälläkin pärjää (eikä siksi, että olisi pakko, vaan koska valitsee niin).
Ässän käkenä - hersyvää suomenkielihuumoria, pakinointia ja äidinkielenopettajan kommelluksia Pohjanmaalta, naurattaa aina.
Keskeneräinen - kaunis ja ajatuksia herättävä blogi, huomioita sijaisäidin arjesta ja elämästä yleensä. Arvostan korkealle myös kirjoittajan kykyä tiivistää suuria tunteitaan muutamaan lauseeseen (itse kun edustan täysin toista ääripäätä).
Uusioperheen kuviot ja kaviot - otsikossahan tuo jo tuleekin, se sisältö. Ajatuksella kirjoitettua pohdintaa, eikä pelkästään perhearjesta vaan yhteiskunnasta yleensä.
Oisko tulta? - kirkon työntekijöiden ja muiden kirkonmielisten pitämä blogi. En itse enää kuulu kirkkoon, mutta tässä blogissa vallitsee samanlainen tunnelma, kuin kotipaikkakuntani seurakunnassa, johon mielelläni yhä kuuluisin. Elämän ilmiöiden ihmettelyä, armoa kanssakulkijoita kohtaan, huomion kiinnittämistä heihin, joilla ei ole kaikki hyvin. 
Hella ja houkutus - yksinkertaisesti aivan todella hurmaava ja makuuni sopiva ruokablogi. Parikin arkisuosikkiamme on nyysitty täältä, kiitos siitä.

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta :) voisinpa tässä yön ratoksi ottaakin tämän työn alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että olit vastaillut! Pahoittelut haastajan leväperäisyydestä, et edes tuoreita kysymyksiä saanut. Vaan mukavaa luettavaahan tuo oli silti!

   Poista
 2. Kiitos suosituksesta! Ja tavallaan tekisi mieli ottaa tämä myös haasteena! :) Tosin sitten joutuisin itsekin keksimään haastettavia... Ja tuosta kuvauksesta minulle avautui, mitä blogini käsittelee, en ole nimittäin oikein kyennyt näkemään metsää puilta. Oma mielikuvani blogin sisällöstä on "yleistä häsellystä". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapihan tämän haastenakin ottaa, mutta varoituksen sana on lausuttu: rankkaa hommaa on. ;) Ja monastihan se niin on, että itse katsoo omia juttujaan vähän liian läheltä. Ongelmat ratkeavat yleensä helpommin ulkopuolisen näkökulman avulla, ja omasta mielestä päämäärätön haahuilu näyttäytyy katsojalle kirkkaana kuvana luonteenomaisimmista puolistamme. Toistemme peilejä täällä ollaan!

   Poista
 3. Kiva, että blogistani on löytynyt teille maistuvia oheita, kiitos linkityksestä!
  t. Mona / Hella & houkutus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos ohjeista! (Ja pahoittelut viipyneestä vastauksesta, oli kesäloma!)

   Poista