torstai 28. elokuuta 2014

Mustelmia tulee ennen kuin elämä hahmottuu *

Eilen kohtasin erään sateen kasteleman ratikkakiskon liian pienessä kulmassa ja kaaduin niin näyttävästi, että puliukot huusivat ja kuulemma vastapäisestä talostakin oli ilmalentoa ihasteltu (ohikulkija tuli tämän minulle erikseen kertomaan, syystä, jota yhä ihmettelen). Siinä kaatumisen hetkellä ehdin ennen maahan iskeytymistäni ajatella: "Toivottavasti ei käy kauhean pahasti." Seuraavaksi iskeytyi vasen poski maahan.
Vaan kiitos uuden pyöräilykypärän, niin kevyesti, ettei tullut edes naarmua! Siis poskeen. Reiteen tuli kyllä ruhje, joka nyt on kehittynyt Afrikan karttaa muistuttavaksi mustelmaksi, ja pyörän alle jättämäni polvi ja kyynärpää vaativat teippausta.
Olinpa onnekas, olen sen jälkeen ajatellut (varsinkin, kun jaettuani kokemukseni kahvipöydässä sain vastaukseksi tusinan tarinoita ihmisistä, joille oikeasti kävi pahasti). Toisaalta olen ajatellut: elämä on hauras. Siksi olenkin sen jälkeen nuuhkinut erityisen antaumuksella sateen jälkeistä metsää. Muuten en ole tosin tavanomaisesta sohelluksestani paljon poikennut.

Tämän tekstin varsinainen sanoma teille ja muistiin pantavaksi itselleni, kun jonain päivänä ajattelen vainihanpikaisestipolkaisevaniniineisitänytviitsi: kypärän käyttäminen kannattaa.

* Tämäkin helmi on Kauniiden ja Rohkeiden suomenkielisten jaksojen nimien kirjoittajan, Beritta Markkulan nerokkaasta kynästä. Yksi suosikeistani.

5 kommenttia:

 1. Mä kauhistelin siihen asti kunnes luin tuon pienen präntin lopussa. Sitten tuli nauru :D Mutta kamala onnettomuus silti. Onneksi ei käynyt pahasti. Tai pahemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, todella! Monenlaista onnea oli matkassa.

   Ja nuo kaunarit, rakastan noita jaksojen nimiä. Jossain vaiheessa keräilin parhaita muistiin. Muuta parhaimmistoa: "Jokaisessa meissä asuu pieni olkatoppaus!" tai "Se luumu oli sylinmakuulla taas!" sekä ikisuosikkini: "Kas näin kuplii saippuamaailma!". Itse asiassa voisin nimetä kaikki tulevat tekstit kaunariotsikoilla. Mutta ehkä siinä on kuitenkin liikaa vaivaa.

   Poista
  2. No oisko parhain idea ikinä nimetä kaikki postaukset kaunari-sloganeilla!! Joojoo, toteuta!! Jos sulla kerran niitä on ylhäällä :P ois ainakin omaperäistä.

   Poista
 2. Hitto toi otsikko. Jotakuinkin runoutta, ja sitten se on törsätty Kaunareihin!

  Hyvä, että olet kunnossa ja nuuhkimassa sateen jälkeistä metsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Beritta Markkula on kirjoittajaidolini. Kenties tulen jakamaan näitä helmiä teille vastakin.

   Ja kyllä, pitää olla onnestaan onnellinen.

   Poista