maanantai 29. kesäkuuta 2015

Alahan pakata, poju! *

Kesäloma nimittäin lähestyy uhkaavasti. Ja hyvä niin. Alan olla valmis.

Ilmojakin on pidellyt sen verran, että olen hiljalleen jo laskeutunut lomatunnelmaan. Hankkinut alustavan rusketuksen Stadikalta. Neulonut kesäpaitaa parvekkeella olkapäät paljaina. Juonut sihijuomaa, jonne pullonsuusta tungettiin ensin limeviipale. Syönyt kotimaisia mansikoita (vähän vetisiä, mutta makoisia kyllä, hintavia toki). Parikin uutuusjäätelöä maistellut. Käyttänyt aurinkolaseja useammin kuin kerran. Syönyt kahdesti terassilla, ja monta kertaa ilman ruokailuvälineitä. Hellittänyt vähän, rentounut hiukan, pitänyt itseäni hyvänä ja sen seurauksena onnistunut olemaan kiristymättä stressitilanteissa. (Pelottaa vähän sanoa tätä ääneen, koska seuraavassa hetkessä varmaan olen sitten pinkeänä kuin viulunkieli ja riitelen ovet paukkuen, mutta jos nyt tällä kertaa kuitenkaan en.)

Väliäkös sillä, että nyt on kesäkuun loppu, ja suurin osa em. kesäisestä toiminnasta on suoritettu viimeisen seitsemän päivän aikana. Sitä ennen elin kuten kuka tahansa toukokuun alkupuolella. Kuten norjalaiset asian ilmaisevat: "Viime vuonna kesä oli tiistaina." 

Nauttikaamme siis näistä päivistä, jotka annettu on! Loppuun alkukesän vehreyttä kuvina, olkaa hyvät. (Sade ja tasainen +14 asteen lämpötila ovat ilmeisesti oivalliset olosuhteet luonnon vehmaudelle, mistä on villahuivi kaulassa kivasti voinut nauttia.)
Kaikissa kuvissa näyttää olevan syreeni. Syreenit ovatkin parhaita!

* Otsikko: Markkula, Beritta. Kauniit ja rohkeat 4.5.2010

5 kommenttia:

 1. Syreenit on ihania! Oikein kaipasin niitä talvella... Kesän koitettua on oikein pitänyt erikseen mennä haistelemaan niitä ihan nenä kiinni kukassa, että ei sitten tarvitse katua ens talvena, että syreenit kukki enkä minä niistä nauttinut. Sama omenankukkien kanssa. Hävettävän harvoja kertoja kummastakaan oon nauttinut, kun säät on ollu mitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreenit ovat aivan ihania. Omaan syreeni-ihastukseeni liittyy vielä sekin, että lapsuuden kotini pihalla oli iso syreeni. Siispä vehmaan alkukesän syreenin nähdessäni koen suurta himoa asettua sen juureen taloksi, katsella taivasti syreenin lehtien läpi ja tuntea sen huumaavan tuoksun - niin kuin silloin pienenä.

   Poista
 2. Hyvää lomaa <3

  Kamalaa tämmöinen pakkomielle, mutta en meinaa saada mielenrauhaa kun en saa noita vikassa kuvassa näkyviä kerrostaloja sijoitettua niin, että hahmottaisin mistä päin kuvat on otettu. En oo mikään höpsähtänyt stalkkeri muttakun ne näyttää niin tutulta ja en vaan tajua että missä ne on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ne lienevät jotain Herttoniemen torneja, kuva on Hertsikan siirtolapuutarhasta siihen suuntaan.

   Ja kiitos!

   Poista
  2. Hertsikkaa arvelin mutta varma en ollut. Samat talot näkyy meiltäkin ;)

   Poista